Hoe een betonnen constructie er uiteindelijk komt uit te zien wordt mede bepaald door de kleur en de gekozen manier van afwerken. Naar uitzicht toe is er weinig verschil, misschien een lasnaad bij liner, maar over het algemeen is het uitzicht identiek heb je nu een bouwkundig of monoblok constructie. Er zijn verschillende manieren om de binnenwanden en vloer van een betonnen constructie de bekleden en kleur te geven. Alle hebben hun voor en nadelen, waaronder ook de prijs ... Een overzicht

Naakte beton1. Naakte BetonNatuursteen

Bouwkundige constructie blijft in de "naakte beton". De wanden worden extra glad afgewerkt en het aantal verbindingslijnen van de platen beperkt te houden tot een minimum. De vloer wordt gepolierd zodat deze ook glad is.  

2. Bekleden met mozaïek, tegels, natuursteen, ...

Bekleden met tegels, natuursteen, mozaïek. Vooral epoxy gebaseerde lijmen en materialen zijn dermate beter geworden dat dergelijke toepassingen aanvaardbaar zijn geworden, rekening houdende met onze klimatologische omstandigheden. Bekleden met natuursteen of mozaïek maakt elk constructie uniek.

Polyester3. Bekleden met polyester/epoxy, glasvezel

Een andere manier om het beton aan de binnenzijde te bekleden is met polyester, glasvezel en als toplaag de coating. Als het ware wordt er binnen de betonnen constructie een polyester/epoxy zwembad gemaakt. Een even duurzame manier dan het lamineren/maken van een polyester zwembad

4. Bekleden met MortexMortex

Nieuw is het bekleden met mortex. Dit is een soort waterdichte en chemisch bestendige structuur beton die in de massa gekleurd kan worden en zeer glad kan afgewerkt worden. Heeft een zeer exclusief karakter. 

Liner5. Liner of EPDM folie

Rest nog de gekende liner, geplaatst als top laag en waterdichte oplossing. Bij een liner is het beter dat het zwembad NIET waterdicht wordt gemaakt.

 

SCROLL TO TOP