Vragen? Contacteer ons!

Het Ionizing System creëert met gepatenteerde technologie een compleet nieuwe standaard op het gebied van:

• Waterkwaliteit en gezondheid
• Onderhoudsgemak
• Veilige waterbehandeling
• Duurzaamheid en energiebesparing

De technologie van het Ionizing System is gebaseerd op de ionisatie van water middels koper en zilver. Een zeer effectieve methode om water te desinfecteren, officieel erkend door de WHO (World Health Organisation).

Het principe
Het water stroomt tussen een elektrodepaar van koper en zilver door. Tussen de elektroden circuleert een geringe gelijkstroom, waardoor positief geladen ionen vrijkomen. Deze ionen worden door het water meegevoerd in het zwembad.

Effectiviteit
De positief geladen koperionen gaan een verbinding aan met de negatief geladen celwand van micro-organismen en verstoren zo het functioneren van deze organismen waardoor deze uiteindelijk onschadelijk gemaakt worden.

Het synergie-effect
Naast het ionisatieproces wordt ook periodiek een gecontroleerde hoeveelheid actiefzuurstof aan het water toegevoegd. Dit gebeurt volautomatisch en zorgt ervoor dat organische stoffen (Huidolie, transpiratievocht etc) geoxideerd worden. Tegelijkertijd zorgt actiefzuurstof ervoor dat het desinfecterend vermogen van de koper- en zilverionen toeneemt.

Bovendien wordt op deze manier voorkomen dat bepaalde micro-organismen resistent kunnen worden. Zowel het koper, het zilver als ook het actiefzuurstof maken micro-organismen op verschillende wijzen onschadelijk.

 

Voordelen „…zorgeloos genieten“

Volautomatische procesmanagement
Om het gehele ionisatie systeem optimaal en stabiel te laten functioneren, worden continu alle sturingsfuncties automatisch doorgevoerd. Daarmee staat het garant voor een constante waterkwaliteit.Individueel geprogrammeerd. Het Ionizing System wordt individueel afgestemd op uw persoonlijke wensen en de specificaties van het zwembad.

Onderhoudsvrij
Na de installatie en kalibratie functioneert het Ionizing System geheel zelfstandig. U dient alleen de pH- en actiefzuurstoftanks te verwisselen wanneer deze leeg raken. Met een akoestisch en een optisch signaal wordt dit duidelijk aangegeven. De elektrodes dienen bij normaal gebruik gemiddeld elke 5 jaar te worden verwisseld.

Nauwkeurig
In tegenstelling tot de klassieke ionisatie systemen wordt de hoeveelheid ionen in het water zeer nauwkeurig berekend en gestuurd om zo een optimaal en stabiel verzadigingspunt van 0,5 ppm Cu/ 0,05 ppm Ag te garanderen. Eenvoudige bediening. Het Ionizing System laat zich dankzij een intuïtieve menustructuur en hoogwaardig grafisch display eenvoudig bedienen.

Geschikt voor ieder zwembad
Het Ionizing System kan voor elke afmeting zwembad, zowel voor zoet als zout water, in binnen- en buitenbaden met dezelfde effectiviteit toegepast worden. Ook voor zwemvijvers, hybride zwembaden, ...

Gezond
Koper is essentieel voor het menselijk lichaam. Het ondersteunt het lichaam in ons dagelijks functioneren.

Hoge depotwerking
Door de blijvende, natuurlijke desinfecterende kracht van de ionen blijft het water ook op de lange termijn, zonder de hulp van chemicaliën, zuiver. Zelfs wanneer de filterpomp wordt uitgeschakeld, houdt de depotwerking meerdere weken aan.

Kwaliteit
Wij maken bij de productie van de sturingskast uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen. De ontwikkeling en productie vindt plaats in Oostenrijk.

Service
Voor individueel advies, installatie en service , contacteer ons

Vragen? Contacteer ons!

SCROLL TO TOP