De standaard filterinstallatie staat op een sokkel  wat het makkelijk maakt om een geschikte, vorstvrije plaats te vinden (kelder, technisch lokaal, garage). Wij raden aan deze zwembad filter installatie altijd overdekt (met de mogelijkheid om de ruimte vorstvrij te maken)  en in de nabijheid van het zwembad te zetten.  

Elementen van onze standaard filterinstallatie voor een zwembad

 • een volledig filtersysteem : standaard zwembadpomp en filter
 • een warmtewisselaar of by-pass voor een warmtepomp
 • de ontsmetting van zwembad water door ionisatie : Nature 2 VG
 • een stuurkast van waaruit alle apparatuur van uw zwembad aangestuurd wordt

Zandfilter Voor het filteren van uw water gebruiken wij plaatsen een ClearPro filter – met  gepatenteerde technologie van Pentair.  Deze bereikt  een zeer fijn niveau van filtering waardoor de filtering van uw zwembadwater  ongeveer 4 keer beter is dan bij een conventionele zandfilter (ongeveer 10μ vs 40μ).filter2De zuiverheid van uw zwembad water wordt dankzij poreuze laterals bevorderd . Deze laterals treden op als bijkomende filters en vormen een extra barrière tegen de fijnste deeltjes. De vernieuwing bestaat uit een gepatenteerd onderdeel (een soort poreuze buis)  binnenin de filter die  voldoende doorlaatbaar is opdat het zwembad water zonder drukverlies erdoor kan, maar toch in staat is om kleinste deeltjes, zoals stof, algen of stuifmeel tegen te houden en te filteren.
Dit resulteert in ultra proper zwembad water dat andere filters U niet kunnen bieden.
Extra voordeel van het gebruik van deze ClearPro filters is het eenvoudig onderhoud :  een regelmatige backwash volstaat om jaar na jaar super efficiënt te kunnen filteren.

filter3Ontsmetting door ionisatie Op ons technisch palet installeren we een nature 2 Fusion apparaat.  Dit is een mineraal zuiveringsapparaat met chloorverspreider wat helpt om uw zwembad water op een zo natuurlijk mogelijke wijze helder te houden.   Via een natuurlijke behandeling op basis van mineralen (keramiek, koper en zilver) verheldert het uw zwembad water en heeft het een bacterie- en algen dodend effect.

Stuurkast - zwembadbediening – automatisatie
Technische installatie Zwembad
Volgende functies zijn mogelijk:

 • Sturing van het zwembad rolluik manueel en/of afstandsbediening
 • Sturing van de zwembad spots manueel en/of afstandsbediening
 • Transformator voor de zwembad spots
 • Sturing van de zwembad rolluikmotor
 • Sturing van de zwembad filter via  timer
 • Sturing van de temperatuur van uw zwembad water via Warmtepomp
 • Bediening van een eventuele jetstream/tegenstroom middels pneumatische knop op tegenstroom en/of afstandsbediening

Mogelijke opties op uw zwembad filterinstallatie Automatische ph- en chloorregeling Wie opkijkt tegen het regelmatig manueel controleren van het  pH en  chloorgehalte van uw zwembad water kan kiezen voor een compleet geautomatiseerd meet en doseersysteem.
Zo kan u in alle gemoedsrust genieten van helder en gezond zwembad water. Met deze installatie hoeft u nooit meer naar uw zwembad  filterinstallatie te kijken, alles werkt volledig automatisch. Voordelen van auto chloor en Ph regulator : perfecte aansturing van de vereiste Ph en chloor waardes en geen noodzaak tot manuele controle van de kwaliteit van uw zwembadwater en manuele aanvulling Ph en chloor
 
Dit automatisch regulerend Chl en Ph toestel werkt met vloeibaar chloor en vloeibaar Ph (wat in verbruiksproducten veel goedkoper uitkomt  dan het gebruiken van chloor tabletten). Bijkomend voordeel van vloeibaar chloor is dat uw zwembad water veel langer kan gebruikt worden in tegenstelling tot het zwembad water waar men chloor tabletten gebruikt.
Zwembad water gaat in principe een 10 tal jaar mee ingeval men vloeibaar chloor gebruikt tegenover een 5 tal jaar ingeval men chloortabletten gebruikt
 
Goed verzorgd en kristalhelder water, dat is de droom van iedere zwembad eigenaar. Want het plezier van een eigen zwembad wordt letterlijk vertroebeld indien het zwembad en het water niet op de juiste manier verzorgd worden.  Dit toestel staat in voor zorgeloos genot van uw zwembad. Automatische bijvulling van uw zwembad water Als optie kan voorzien worden voor een automatische bijvulling van uw zwembadwater van zodra een minimum niveau bereikt is.  Zo hoeft u de tuinslang niet meer bij te halen als de kinderen de hele dag het water in en uitspringen.

 

SCROLL TO TOP