Vragen? Contacteer ons!

 

Het productie proces voor deze baden is dat verschillende lagen harsen, zie foto rechts, gespoten worden op een mal, ook lamineren genoemd. De gebruikte harsen, vezels en diverse hechtingslagen zijn niet altijd van eenzelfde kwaliteit. ==> In de loop der jaren verdeelden wij enkele Monoblok merken zoals Skymirror uit Roemenië, Mon de Pra uit Frankrijk, Nauthilus uit profiel monoblok zwembadHongarije, Fiberpool uit Lithouwen, Rivièra Pools uit Duitsland, Leisure Pools uit Australie. Voor een leek is het moeilijk om het kaf van het koren te scheiden maar toch enkele aandachtspunten gebaseerd op de ervaringen die we opdeden bij het verkopen en plaatsen van voorgenoemde merken:
  • wat een fabrikant gebruikt aan harsen en materialen is moeilijk na te gaan, een kwestie van vertrouwen en hoe ver men mee gaat in het verkoop verhaal
  • een mono blok lamineren kost gemiddeld tussen de 2000€ en 4000€, geen rekening houdende met de kosten van de mal, wel met de kwaliteit van gebruikte harsen en versterkende vezels.
  • harsen als epoxy, vinylester zijn 'puur' lichtgroen transparant. Harsen worden vaak gemengd met poeders zoals thixotropie, aerocell's, ... Deze worden vermeng met de pure harsen om toch een bepaald volume te bekomen en de fabricage kosten zo naar beneden te brengen, zie punt hierboven. Daarom heeft ook een dergelijk bad aan de buitenzijde altijd een witte kleur. Dus als een fabrikant beweert 100% epoxy, vinylester gebruikt, ...
  • veiligheidsboorden, sta randen, zitbanken, ronde hoeken, gebruik van honigraat structuur, isolatie matten, ... zijn allemaal verdoken argumenten om dit type zwembaden sterker te maken.

Vragen? Contacteer ons!

SCROLL TO TOP